Cecilia Bergh, koncernchef Mando Group AB, är årets Entreprenör 2015/2016

 In 2016, Nyheter

Utmärkelsen Årets Entreprenör är ett pris som instiftades 1995 av Stiftelsen Bolleks Kunskapsfond till förtjänta entreprenörer i Sverige och delades ut vid en ceremoni i Göteborgs Konserthus torsdagen den 19 maj 2016.

Motiveringen till årets utmärkelse löd:
“Hon har trots hårt motstånd genom sin uthållighet och handlingskraft samt kreativa lösningar i sin forskning och i sitt framgångsrika företag gjort en revolutionerande insats genom sina nya banbrytande vårdmetoder för anorexivården. Hennes vårdmetoder såväl nationellt som internationellt har räddat och räddar liv och förbättrar livskvaliten för de människor som har ätstörningar och problem med sin kroppsvikt. Vårdmetoderna sparar samhället betydande belopp i form av kraftigt minskade vårdkostnader.”

Läs mer om Årets Entreprenör: www.aretsentreprenor.se >

Läs pressmeddelande “Årets Entreprenör: en innovatör i sjukvården” >

 

 

Cecilia Bergh om utmärkelsen:
“Att bli ”Årets Entreprenör” är lika glädjande som hedrande. Personligen naturligtvis men också för mina medarbetare, för KI Science Park och allra viktigast: våra patienter uppmärksammas. Priset inspirerar oss alla. Efter 25 år av forskning och klinik är det dags att göra behandlingen tillgänglig för alla, som har problem med ätbeteende och vikt. Vem som helst kommer att kunna köpa Mandometer, apparaten som lär dig att äta. Det poängterades gång efter annan att forskning var grunden för ett gott entreprenörskap! “

 

Contact Us