Vill du arbeta i absolut framkant av ätstörningsvården i en mycket trevlig arbetsmiljö?
Då är du välkommen till oss på Mando!

LEDIGA TJÄNSTER

Läkare

Mando Group AB söker läkare


Vill du vara med och bygga upp Sveriges största ätstörningsklinik, på Novum vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus och på Sophiahemmet

En utmaning för dig som är specialist i allmänmedicin, eller har annan lämplig specialitet och som har erfarenhet av patienter med ätstörningar!

Mandometerbehandlingen för anorexi baseras på en neurobiologisk modell utvecklad vid Karolinska Institutet (KI). Den presenterades i Nature Medicine och the Lancet 1996. Sedan dess har hundratals patienter med alla slags ätstörningar behandlats till remission, också patienter från andra landsting och andra länder.

De flesta patienter behandlas i öppenvård, men hela vårdkedjan, inklusive sluten-vård, finns på kliniken i Novum vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge och från 1 april 2019 även på Sophiahemmet. Patienterna gör en egenanmälan via Internet, några kommer via remiss. Kliniken använder nära nog inga exklusionskriterier.

Kvalifikationer

• Specialist i allmänmedicin eller annan lämplig specialitet
• Svenskkunskaper motsvarande C1
• Samarbetsförmåga, flexibilitet och kliniskt omdöme
• IT-vana, inklusive elektroniska journalsystemet Take Care

Arbetsuppgifter

• Patientbedömning och journal-, intyg- och receptskrivning
• Öppen- och slutenvårdsronder, intagsbedömning, prioritering och diagnostik
• Hälso- och Sjukvårdslagen, Socialstyrelsens föreskrifter och avtal efterlevs
• Koordination av sluten- och öppenvård
• Deltagande i FoU, handledning av ST-läkare och studenter vid KI
• Patienten i centrum, alla bemöts respektfullt och är delaktiga i behandlingen
• Mandometerbehandlingen får inte tunnas ut

Övrigt

Hel- eller deltidsanställning med tillsvidareanställning efter provanställning.

Skicka ansökan till: malin.eriksson@mando.se
senast 2019-01-30.
Malin Eriksson informerar om tjänsten om du vill veta mer.

Du som söker tjänsten accepterar att dina personuppgifter används i rekryteringssyfte.

Vi söker Sjuksköterskor med ett genuint intresse för människor till både dag och natt

Om oss

Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/.

För närvarande finns verksamhet i tre kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novums vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamheten.

Vi växer nu och söker därför Dig som vill vara med från början och bygga upp vår nya klinik i centrala Stockholm som startar upp vid årsskiftet. Kliniken kommer innefatta slutenvård, dagsjukvård, öppenvård och internetbaserad behandling. Vi kommer att behandla alla ätstörningar.

Tjänsten

Som sjuksköterska leder och delegerar du omvårdnadsarbetet i arbetsgruppen samt ansvarar för läkemedelshantering. Du utför självständig omvårdnadsåtgärder samt medicintekniska moment enligt ordinationer av läkaren. Du ansvarar för dokumentation av utförda åtgärder. Du är behandlare till enskilda patienter och ansvarar då för att behandlingen planeras, utförs och utvärderas utifrån patientens diagnos och problematik i linje med Mandometerklinikens koncept.

Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att följa Din patient genom hela behandlingen och Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.
Du får också:

  • Inskolning anpassad efter Dina behov
  • Intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas
  • Utbildning i motiverande samtal

Kompetenser

Du är legitimerad sjuksköterska med intresse och till och med erfarenhet av behandling av patienter med ätstörningar. Du vill utvecklas i ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.

Dina personliga egenskaper

Vi söker Dig som har ett genuint intresse av människor. Du är flexibel, positiv och har en god social förmåga och tycker om att samarbeta med andra, både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varaktighet, arbetstid

Tillsvidare, inleds med provanställning.

Heltid, dag alternativt natt.

Ersättning

Månadslön

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse, tillsättning kommer ske löpande fram till årsskiftet.

Ansökan

Ansökan och CV skickas senast 31 januari till:  ansokan@mando.se
Rubricera ansökan med sjuksköterska och om Du söker dag eller natt.

Kontaktperson: Jennie Sjöberg, Verksamhetschef norra länsdelen. Tel: 072 402 66 32

Varmt välkommen med Din ansökan!

Övrigt

Vi gör registerkontroller i samband med anställning.

Kontaktperson:
Malin Eriksson, HR chef
Malin.Eriksson@mando.se

För Dig som söker jobb hos Mando:

I samband med att du ansöker om ett jobb ger du samtycke till att dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. HR och rekryterande chef har tillgång till dina ansökningshandlingar. Uppgifterna sparas så länge de är nödvändiga för ansökningsförfarandet. Om vi inte har något ledigt jobb för tillfället, men ändå vill behålla dina uppgifter för framtida rekryteringar kommer du via e-post få en förfrågan om samtycke till detta.

Du kan under på gående rekrytering ta tillbaka ditt samtycke genom att återta ansökan. Vill du återta din ansökan kontakta HR chef, Malin.Eriksson@mando.se. Ange vilken tjänst du sökte.

Vår integritetspolicy >

NYHETER

Contact Us