Mando fortsätter behandla patienter

Sedan Mandometerklinikerna beviljats företagsrekonstruktion (läs pressmeddelande >) så har arbetet med att framtidssäkra specialistvården och klinikerna löpt på väl. Mot alla odds har pågående behandling för nuvarande patienter kunnat räddas avtalsperioden ut. Region Stockholm har via lagen om företagsrekonstruktion förbjudits att fortsätta strypa finansieringen av patienternas vård såsom regionstyret gjorde i juni respektive juli månad.

Tack vare rekonstruktionsarbetet som pågår kan vi nu även ta emot framtida patienter via läkarremiss eller egenanmälan >.

0 Read More

Mandometerklinikerna har tvingats i omedelbar företagsrekonstruktion

PRESSMEDDELANDE

se pdf >

Sedan mer än 27 år har Mandometerklinikerna behandlat ätstörningspatienter i samarbete med Region Stockholm vilket hittills resulterat i över 2300 friskskrivna patienter. Men det nya regionstyret sedan två år har plötsligt, i den allra sista delen av avtalsperioden, gjort en helt ny avtalstolkning vars riktighet är bestridd och därför nu prövas i domstol.

Istället för att invänta domstolens besked har regionstyret i förtid ensidigt beslutat att upphöra med betalningen för specialistklinikernas vårdlöner och sjukhuslokaler. Detta hittills för både juni och juli månad.

Att på detta sätt föregripa domstolens prövning och strypa finansieringen utgör ett grovt avtalsbrott vilket äventyrat pågående behandling för över 1700 patienter och har försatt specialistklinikerna i ett akut ekonomiskt läge.

(mer …)

0 Read More